Boekhoudprogramma vergelijken: kijk kritisch naar de beoordelingen

Boekhoudprogramma vergelijken: kijk kritisch naar de beoordelingen

Een boekhoudprogramma vergelijken en kiezen is eenvoudig, mits je goed weet waar je op dient te letten. We deelden de vorige keer 19 eigenschappen die je kunt gebruiken voor een goede vergelijking, daarnaast is het interessant om goed te kijken naar wat anderen erover zeggen.

Tip! Gratis online boekhoudpakket voor starters (15 maanden gratis). probeer nu

Uiteraard is het met het oog op de beoordelingen en reviews van boekhoudprogramma’s belangrijk om een aantal zaken kritisch te beoordelen. Bekijk bijvoorbeeld wie de beoordeling schreef, hoeveel beoordelingen er beschikbaar zijn en of die bij een onafhankelijke aanbieder staan. Dit zijn drie elementen die de betrouwbaarheid van de beoordelingen kunnen verhogen, zodat je daarmee een goede vergelijking van boekhoudprogramma’s kunt maken.

Wie schreef de beoordeling?

Kijk bij de vergelijking van boekhoudprogramma’s altijd goed naar wie de beoordeling schreef. En dan bedoelen we niet of die persoon zelf interessant is, maar wel of diegene hetzelfde in een boekhoudprogramma zoekt als jij. Ben je ZZP-er? Zoek dan naar de beoordeling door andere ZZP-ers, omdat de kans groot is dat zij zoeken naar dezelfde functionaliteiten. Een MKB-er die volledig tevreden is over een boekhoudprogramma kan bijvoorbeeld de mogelijkheden voor inkoop en voorraadbeheer waarderen, terwijl je daar als dienstverlenende ZZP-er niets aan hebt. Dan is het veel prettiger dan je de rittenadministratie eenvoudig kunt bijhouden.

Kijk dus goed naar wie de beoordeling schreef en zoek voor de vergelijking van boekhoudprogramma’s naar beoordelingen en reviews van anderen die zoeken naar dezelfde elementen als die jij belangrijk vindt.

Aantal beoordelingen van het boekhoudprogramma

Ten tweede is het de moeite waard om goed te kijken naar het aantal beoordelingen van een boekhoudprogramma. Bij minder dan 50 beoordelingen bestaat het risico dat er sprake is van een scheve verdeling, waardoor de beoordeling iets te hoog of iets te laag uitvalt. Bovendien geeft het aantal beoordelingen goed aan hoeveel gebruikers het programma daadwerkelijk heeft.

Tip: wil je de boekhoudprogramma’s vergelijken en zoek je naar een veel gekozen programma? Kijk dan naar het aantal reviews dat er beschikbaar is.

Onafhankelijke aanbieder van beoordelingen

Ten derde is het van belang om na te gaan of er sprake is van een onafhankelijke aanbieder van de beoordelingen. Je kunt dan denken aan KiYoh, The Feedback Company of bijvoorbeeld KlantenVertellen. Het zijn een paar voorbeelden van onafhankelijke aanbieders, net als de reviews via Google of Facebook. Voorkom beoordelingen en reviews op de website zelf zonder onafhankelijke aanbieder, omdat je daarvan moeilijk de betrouwbaarheid kunt beoordelen.

Tip: met name op Facebook en Google kun je gemakkelijk achterhalen of er echte mensen schuilgaan achter de (positieve) reviews.

Online boekhoudprogramma vergelijken

Aan de hand van de bovenstaande tips voor de reviews en beoordelingen kun je de verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken. Je kunt er op die manier gemakkelijk achterkomen waar je het best een proefabonnement kunt aanvragen om de software te testen. Online boekhoudprogramma’s vergelijken wordt daarmee een stuk gemakkelijker, zodat je de juiste keuze voor de boekhoudsoftware kunt maken.

 

2017-05-10T16:05:46+00:00