Video

 

Vanaf prijs: € 10,-

4.9 / 5 – Beoordeling van onze klanten op Google+ (57 beoordelingen)

Gebruikersreviews

(2 stemmen)

Bekijk gebruikersreviews

naar website

Moneymonk review online

In deze MoneyMonk review vertellen we je graag meer over het boekhoudprogramma voor ZZP’ers. MoneyMonk maakt boekhouden heel gemakkelijk, alle mogelijkheden functionaliteiten zijn namelijk specifiek gericht op ZZP’ers. MoneyMonk kwam ook als beste uit de test van BNR Nieuwsradio ZZP Café 2015. “Echt smullen is Online Boekhouden met Moneymonk!”

Ondernemers kunnen er goed mee uit de voeten, alle basisfunctionaliteiten zijn aanwezig en de layout is precies zoals het hoort clean en stijlvol, waardoor het programma enorm overzichtelijk is.

Specificaties boekhoudprogramma

Algemeen
Aantal gebruikers 1
Geschikt voor mobiel / tablet
Mobiele app
Boekhouden
Bankmutaties inladen
Automatische bank koppeling
BTW overzicht
Elektronische BTW aangifte
Elektronische ICP aangifte
Vrij rekeningschema
Voorraadbeheer
Scan & Herken + Mail & Herken
Factureren 
Factureren
Facturen direct mailen
iDeal link in facturen
Abonnementen
Offertes
Herinneringen sturen
Overige
Koppeling webshops*
Uren administratie
KM administratie

Handige standaarden om mee te werken

Het grote voordeel van de MoneyMonk software is de standaarden waar je mee kunt werken, dit maken het heel gemakkelijk om de boekhouding te doen. Je hoeft geen cursus boekhouden te volgen om er mee te kunnen werken. We kunnen in deze review wat dat betreft positief zijn over de mogelijkheden en de eenvoud waarmee je aan de slag kunt.

Enkele functionaliteiten uitgelicht:

Bankafschriften inladen

Het inlezen van je bankafschriften zorgt er bovendien voor dat je met de MoneyMonk de kans hebt om véél tijd te besparen. Het is een unieke functie die we in deze MoneyMonk review niet kunnen laten ontbreken, de kans is groot dat je er met veel plezier gebruik van zal maken.

Gemakkelijk facturen aanmaken

Een verkoop factuur is zo aangemaakt en makkelijk aan te passen naar je eigen huisstijl.

BTW-aangifte doen met MoneyMonk

Geen uren rekenen om je BTW aangifte te kunnen doen. MoneyMonk zet alles keurig klaar zodat je alleen nog maar de BTW aangifte hoeft te verzenden.

Conclusie MoneyMonk review

Tegenover alle positieve elementen staat een klein gebrek, de mogelijkheid om de opmaak van een e-mail voor een factuur aan te passen, tekstueel kan e.e.a. aangepast worden maar de indeling staat gedeeltelijk vast. Dat betekent dat er in deze MoneyMonk review sprake is van een klein minpuntje, al mag die eigenlijk geen naam hebben. We zijn wat dat betreft goed te spreken over MoneyMonk en het gebruik. We geven de software in deze MoneyMonk review een zeer ruime voldoende. Je kunt er als ZZP’er gemakkelijk gebruik van maken om je boekhouding zelf te doen.

Gratis starten? Probeer Moneymonk nu

naar website

Schrijf ook een review en win een Bol.com tegoedbon van  € 50

Gebruikers reviews

Gebruikersreviews 2 Voer uw beoordeling in
Ik gebruik Moneymonk nu meer dan twee jaar en ben zeer tevreden. Voldoende mogelijkheden, heldere interface en de laatste tijd veel positieve wijzigingen en verbeteringen. Door de ingebouwde FAQ kun je snel verder maar er wordt ook heel vlot en adequaat gereageerd op vragen via de chat. De app is basaal en geeft voldoende mogelijkheden om onderweg even wat uurtjes in te vullen en/of de ritten bij te werken. Voor mij een prima programma.
april 3, 2019, 8:29 pm
Beoordeling
Het boekhoudpakket beviel tijdens mijn periode als ZZPer erg goed. Makkelijk uren registreren en factureren. Ritten bijhouden en inkoopfacturen boeken ging ook goed. Het is een makkelijk pakket om mee te werken.

Echter als je stopt met je eenmanszaak of als je over wilt stappen naar een ander boekhoudpakket heb je een probleem. Ze hebben een lock-in systeem. Je kunt je ritten als enige redelijk eenvoudig exporteren. Daarnaast is het wel mogelijk om een auditfile te downloaden maar dit is niet genoeg om te bewaren voor de belastingdienst. Je moet ook als je uren, inkoopfacturen en verkoopfacturen bewaren. De uren dien je per gedraaid project te exporteren, als je veel projecten draait is dit dus al best veel werk.
Voor in- en verkoopfacturen is het gewoon niet meer te doen, deze moeten allemaal los gedownload worden en dit is niet eenvoudig. Per factuur zijn er meerdere "clicks" nodig om te komen waar je moet komen.
Nadat ik dit vorig jaar heb aangekaart bij support werd er gezegd dat ze er mee bezig zijn maar dat ze geen datum kunnen geven wanneer dit af is. Nu een jaar later heb ik de vraag nogmaals gesteld en krijg ik het antwoord dat er 2 grote andere projecten prioriteit hebben boven het updaten van MoneyMonk.

Het lijkt er dus op dat ze vinden dat het product "af" is. Dit is ook zo zolang je klant bij hen blijft, stop je met je eenmanszaak of wil je overstappen heb je een probleem en ben je onnodig veel tijd kwijt met het draaien van exports. Dit is voor hun niet zo'n hele moeilijke toevoeging (ik kom uit de software hoek) en zou wat mij betreft meer prioriteit moeten hebben om "lock in" van klanten te voorkomen.

Denk dus goed na als je hieraan begint of je bereid bent tot 7 jaar terug facturen 1 voor 1 te downloaden als je stopt of overstapt naar een ander boekhoudpakket. Dit kost je dagen tot weken werk.
augustus 22, 2018, 11:52 am
Beoordeling
Voer uw beoordeling in