Boekhouden vergelijken

Online een boekhouding programma selecteren? Je hebt de keuze uit verschillende online boekhouden pakketten, het is de moeite waard die goed met elkaar te vergelijken.

Top 3 boekhoudprogramma's  

Voordelig boekhouden top 5

Kijk bijvoorbeeld goed naar de doelgroep van het boekhouding programma, net als naar de verschillende functionaliteiten die er beschikbaar zijn. Vervolgens is ook de prijs per maand de moeite waard.

Doelgroep voor online boekhouden

Het is belangrijk om in eerste instantie goed te kijken naar de doelgroep voor het boekhouding programma. Is het een pakket voor de ZZP-er, voor de boekhouder of wellicht voor een grotere BV met de in- en verkoop van materialen? Aan de hand daarvan kun je een keuze maken voor online boekhouden dat aansluit bij je wensen. Als zelfstandige heb je andere wensen dan als een BV en een VOF zit anders in elkaar dan een eenmanszaak. Bekijk de verschillende mogelijkheden binnen het online boekhouden, zodat je een beter beeld krijgt van wat je daarvan kunt verwachten.

online boekhouden

Functionaliteiten van online boekhouden

Je kunt goed kijken naar de verschillende functionaliteiten van de software. Heb je de mogelijkheid om verkoop- en inkoopfacturen te boeken met het boekhouding programma? Kun je daarnaast eenvoudig een offerte opstellen of de BTW-aangifte doen? Bestaan er koppelingen met bijvoorbeeld iDeal en kun je bankmutaties gemakkelijk inlezen? Aan de hand daarvan kun je gebruik maken van een handig boekhouding programma, dat goed aansluit op je wensen. Met name als starter is het verstandig om gebruik te maken van een eenvoudig pakket, waarmee je de mogelijkheid hebt om simpelweg de inkomsten en uitgaven bij te houden.

Boekhouden programma online

Je kunt het boekhoudprogramma online aanschaffen, doorgaans door daar een abonnement voor af te sluiten. Je kunt de programma’s eerst gratis uitproberen, over het algemeen een maand lang. Vervolgens kun je altijd online bij de boekhouding, zodat je daar samen aan kunt werken of altijd en overal toegang hebt tot de gegevens. Bekijk het boekhouding programma van je keuze door je gratis aan te melden voor een proefperiode. Indien het pakket bevalt kun je daar vervolgens gebruik van blijven maken, zodat je de boekhouding voortaan op een meer eenvoudige manier kunt doen en je alles bij de hand hebt.

Meer informatie over online bestanden en de bewaarplicht volgende de Belastingdienst