Tellow review

Tellow review

Tellow logo

Tellow review: hoe goed werkt de Tellow boekhoud app?

In deze Tellow review nemen we dit nieuwe boekhoudpakket onder de loep. Met een handige app, ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank. Al geven de beide bedrijven aan dat het om losstaande ondernemingen gaat. In de reclames lijkt Tellow een initiatief van de Rabobank, maar om meer dan een samenwerking blijkt het niet te gaan.

Tellow-review
Tellow review - De financiele vriend van zzp'ers 

We maken een account aan voor deze Tellow review en gebruiken natuurlijk de app van het boekhoudpakket. We kijken kritisch naar inkoopfacturen, verkoopfacturen, de rapportages en bijvoorbeeld de mogelijkheid om de btw-aangifte te doen. Voor een goed beeld van dit boekhoudprogramma, met name voor ZZP’ers.

Account aanmaken en boekhouden

Het aanmaken van een account bij Tellow gaat heel eenvoudig. Er verschijnt een melding dat het 2 werkdagen kan duren, maar gelukkig zijn de inlogcodes sneller beschikbaar.

Let op: houd er rekening mee dat Tellow alleen beschikbaar is voor Eenmanszaken. BV’s en andere bedrijfsvormen kunnen er geen gebruik van maken.

De meeste gekozen boekhoudprogramma's 

Compleet programma, scherpe prijs
e-Boekhouden.nl was één van de eerste boekhoudprogramma's in de markt. Sinds 2002 zijn zij uitgegroeid tot een bekende speler. De betrouwbaarheid is hierdoor erg goed. Als je voor e-Boekhouden.nl kiest, weet je zeker dat je goed zit. De prijs is scherp en het functieaanbod is uitgebreid. Wij schatten in dat dit boekhoudprogramma voor zowel kleine zelfstandigen (zzp'ers) als grotere bedrijven (mkb) een goede oplossing is. 

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 9.6

Goed om te weten:
 • Helpdesk is per telefoon, e-mail en chat bereikbaar
 • Startende ondernemers krijgen de eerste 15 maanden gratis
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Wordt ondersteund door heel veel boekhouders en accountants door het hele land
 • e-Boekhouden.nl biedt heel veel koppelingen met andere systemen zoals webshops, banken etc
 • Er is zeer veel materiaal beschikbaar ter ondersteuning. Zoals handleidingen, video's en een kennisbank
Goede keuze voor zzp'ers
Ficsus.nl is niet duur, maar is qua functies ook niet heel erg uitgebreid. Zoek jij een boekhoudprogramma met beperkte mogelijkheden, dan kan ficsus de beste keuze voor jou zijn.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.9

Meer informatie Goed om te weten:
 • Met een vaste prijs van € 12,50 per maand is het een goed betaalbaar boekhoudprogramma
 • De klantenservice is alleen per e-mail bereikbaar
 • Voor grotere administraties is ficsus minder geschikt.
Vooral geschikt voor zzp'ers
Moneymonk is een boekhoudprogramma dat zich richt op zzp'ers. Je kunt hier prima een eenvoudige boekhouding bijhouden met factureren, uren en rittenregistratie. Het is gezien de functionaliteit wel een iets duurder pakket. De kosten bedragen € 25,00 per maand voor zzp'ers en € 50,00 per maand voor een vof en bv. Het pakket is verder eenvoudig in gebruik.


Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.4

Meer informatie Goed om te weten:
 • De klantenservice is niet de hele dag geopend
 • Er zijn enkele tientallen adviseurs die met Moneymonk werken
 • MoneyMonk biedt een gratis opstartservice

Online boekhouden voor zzp'ers
Ook digibtw richt zich voornamelijk op zzp'ers. Met een prijs van € 10,00 per maand zitten ze qua kosten in de middenmoot. De mogelijkheden om andere systemen te koppelen aan Digibtw zijn beperkt en brengen extra kosten met zich mee. Een bankkoppeling kost bijvoorbeeld € 4,00 per maand per bankrekening. Dat zijn gezien de normale abonnementsprijs forse extra kosten.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor DigiBTW een 8.2

Meer informatie Goed om te weten
 • Digibtw heeft een duidelijke website met veel informatie
 • Koppelingsmogelijkheden zijn beperkt en prijzig
 • Digibtw biedt een gratis overstapservice
Een boekhoudprogramma met schoenendoos
Bij rompslomp kan je gratis factureren. De eerste betaalde variant kost € 5,00 per maand, maar daar kan je nog geen boekhouding mee voeren. Voor € 15,00 per maand krijg je alle mogelijkheden. Voor het koppelen van een bankrekening komt daar nog € 4,00 per maand bovenop. Een directe koppeling met de belastingdienst ontbreekt. Het pakket oogt fris en eenvoudig, helaas is de klantenservice niet via telefoon bereikbaar.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.1

Meer informatie Goed om te weten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen koppeling met de belastingdienst
 • Koppelingsmogelijkheden zijn beperkt en prijzig
 • Klantenservice niet per telefoon
Boekhoudpakket voor zzp'ers met goedkope bankkoppeling
Visma biedt een goed boekhoudprogramma tegen een redelijke prijs. De automatische bankkoppeling kost € 1,75 per maand, alleen kunnen niet alle banken gekoppeld worden. Functioneel is het pakket uitgebreid en werkt het intuitief.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.7

Meer informatie Goed om te weten
 • Redelijk aantal koppelingen met andere systemen
 • De website navigeert vaak onhandig
 • Basisprijs is prima, aanvullende modules kunnen het duur maken
 

Inkoopfacturen, verkoopfacturen, rapportage en btw

We maken deze Tellow review over het boekhoudprogramma, dus we richten ons onder andere op de inkoopfacturen en de verkoopfacturen. De software biedt vanuit de app de mogelijkheid om inkoopfacturen te scannen en die te uploaden. Het is mogelijk om meerdere PDF’s tegelijk te uploaden, om die vlot te kunnen verwerken. Het nadeel is dat Tellow vraagt om een handmatige verwerking, om aan te geven hoe de facturen betaald zijn. En er is helaas geen zoekfunctie beschikbaar om een factuur terug te vinden.

De verkoopfacturen werken aan de andere kant wel heel eenvoudig. Er zijn een paar sjablonen beschikbaar om dat te doen. Prettig voor ZZP’ers die daar zo min mogelijk tijd aan willen besteden. Het biedt aan de andere kant niet heel veel vrijheid, waardoor de meer ervaren ZZP’ers hier wellicht minder aan hebben.

De btw-aangifte verloopt minder goed, als we Tellow testen voor deze Tellow review. We vinden wel de mogelijkheid om de aangifte aan te maken, maar het lukt helaas niet om die vanuit de software ook meteen te verzenden. Dat betekent dat de app wel zorgt voor een overzicht, maar dat er vervolgens een handmatige aangifte volgt.

Een positieve noot is er voor de rapportages. De in- en verkoopfacturen worden netjes verwerkt, net als de btw-aangifte. Op die manier ontstaat er een overzicht van de inkomsten en uitgaven, om aan het eind van het jaar de balans op te kunnen maken. De rapportage in de Tellow boekhoud app ziet er netjes uit.

Tellow review: onze conclusie

Onze conclusie voor de Tellow review? Het is een handige app, mits die goed aansluit bij de concrete wensen die je als ZZP’er hebt. Ondertussen is de software met €5 per maand en €0,29 per transactie vreemd geprijsd. Bij zo’n 500 transacties per jaar kost de software bijvoorbeeld al meer dan €17,- per maand. Een op het oog goedkope oplossing pakt dan toch relatief duur uit.

Het is wat ons betreft een goed idee om deze Tellow review te vergelijken met de andere boekhoudprogramma’s die er beschikbaar zijn. Vooral vanwege de soms beter geautomatiseerde functionaliteiten die er beschikbaar zijn, voor een lagere prijs per maand.
 

Tellow zelf uitproberen?

Heeft het Boekhoudprogramma van Tellow uw interesse?  
Bekijk hier de meest recente aanbiedingen van Tellow

 

Laatste berichten