Boekhoudprogramma vergelijken: 7 programma’s op 19 eigenschappen

Boekhoudprogramma vergelijken: 7 programma’s op 19 eigenschappen

Het ideale boekhoudprogramma vind je online. Je kunt op je gemak de verschillende programma’s vergelijken, om na te gaan welke het best scoort op de belangrijke eigenschappen van het pakket. Je maakt daarmee een keuze op basis van de mogelijkheden binnen het boekhouden, het aanmaken en versturen van factoren en een aantal extra mogelijkheden.

Top 3 boekhoudprogramma's
Compleet programma, scherpe prijs
e-Boekhouden.nl was één van de eerste boekhoudprogramma's in de markt. Sinds 2002 zijn zij uitgegroeid tot een bekende speler. De betrouwbaarheid is hierdoor erg goed. Als je voor e-Boekhouden.nl kiest, weet je zeker dat je goed zit. De prijs is scherp en het functieaanbod is uitgebreid. Wij schatten in dat dit boekhoudprogramma voor zowel kleine zelfstandigen (zzp'ers) als grotere bedrijven (mkb) een goede oplossing is. 

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 9.6

Goed om te weten:
 • Helpdesk is per telefoon, e-mail en chat bereikbaar
 • Startende ondernemers krijgen de eerste 15 maanden gratis
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Wordt ondersteund door heel veel boekhouders en accountants door het hele land
 • e-Boekhouden.nl biedt heel veel koppelingen met andere systemen zoals webshops, banken etc
 • Er is zeer veel materiaal beschikbaar ter ondersteuning. Zoals handleidingen, video's en een kennisbank
Goede keuze voor zzp'ers
Ficsus.nl is niet duur, maar is qua functies ook niet heel erg uitgebreid. Zoek jij een boekhoudprogramma met beperkte mogelijkheden, dan kan ficsus de beste keuze voor jou zijn.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.9

Meer informatie Goed om te weten:
 • Met een vaste prijs van € 12,50 per maand is het een goed betaalbaar boekhoudprogramma
 • De klantenservice is alleen per e-mail bereikbaar
 • Voor grotere administraties is ficsus minder geschikt.
Vooral geschikt voor zzp'ers
Moneymonk is een boekhoudprogramma dat zich richt op zzp'ers. Je kunt hier prima een eenvoudige boekhouding bijhouden met factureren, uren en rittenregistratie. Het is gezien de functionaliteit wel een iets duurder pakket. De kosten bedragen € 25,00 per maand voor zzp'ers en € 50,00 per maand voor een vof en bv. Het pakket is verder eenvoudig in gebruik.


Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.4

Meer informatie Goed om te weten:
 • De klantenservice is niet de hele dag geopend
 • Er zijn enkele tientallen adviseurs die met Moneymonk werken
 • MoneyMonk biedt een gratis opstartservice

Online boekhouden voor zzp'ers
Ook digibtw richt zich voornamelijk op zzp'ers. Met een prijs van € 10,00 per maand zitten ze qua kosten in de middenmoot. De mogelijkheden om andere systemen te koppelen aan Digibtw zijn beperkt en brengen extra kosten met zich mee. Een bankkoppeling kost bijvoorbeeld € 4,00 per maand per bankrekening. Dat zijn gezien de normale abonnementsprijs forse extra kosten.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor DigiBTW een 8.2

Meer informatie Goed om te weten
 • Digibtw heeft een duidelijke website met veel informatie
 • Koppelingsmogelijkheden zijn beperkt en prijzig
 • Digibtw biedt een gratis overstapservice
Een boekhoudprogramma met schoenendoos
Bij rompslomp kan je gratis factureren. De eerste betaalde variant kost € 5,00 per maand, maar daar kan je nog geen boekhouding mee voeren. Voor € 15,00 per maand krijg je alle mogelijkheden. Voor het koppelen van een bankrekening komt daar nog € 4,00 per maand bovenop. Een directe koppeling met de belastingdienst ontbreekt. Het pakket oogt fris en eenvoudig, helaas is de klantenservice niet via telefoon bereikbaar.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.1

Meer informatie Goed om te weten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen koppeling met de belastingdienst
 • Koppelingsmogelijkheden zijn beperkt en prijzig
 • Klantenservice niet per telefoon
Boekhoudpakket voor zzp'ers met goedkope bankkoppeling
Visma biedt een goed boekhoudprogramma tegen een redelijke prijs. De automatische bankkoppeling kost € 1,75 per maand, alleen kunnen niet alle banken gekoppeld worden. Functioneel is het pakket uitgebreid en werkt het intuitief.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.7

Meer informatie Goed om te weten
 • Redelijk aantal koppelingen met andere systemen
 • De website navigeert vaak onhandig
 • Basisprijs is prima, aanvullende modules kunnen het duur maken
 
 

Twijfel je nog of een boekhoudprogramma voor jou geschikt is? Je verdient de investering gemiddeld al binnen een uur terug, waardoor je er daarmee eenvoudig voor zorgt dat je de handen veel meer vrij hebt om dat te doen waar je goed in bent.

Boekhouden, factureren en extra

Boekhouden, facturen en boekhoudprogramma
Boekhouden, facturen en extra

De vergelijking van boekhoudprogramma’s kun je maken op basis van een aantal belangrijke factoren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de prijs per maand, het aantal gebruikers en of er sprake is van mobiele mogelijkheden. Kijk meer specifiek naar de mogelijkheden met betrekking tot boekhouden, zoals het inladen van bankmutaties en het automatisch koppelen van banktransacties. Kun je de btw-aangifte gemakkelijk doen en is er voorraadbeheer beschikbaar? Het zijn vragen die je jezelf kunt stellen om de boekhoudprogramma’s te vergelijken.

Let vervolgens op de mogelijkheid om facturen te maken, iDeal te integreren en bijvoorbeeld abonnementen aan te bieden of een offerte uit te kunnen brengen. Op die manier kun je de boekhoudprogramma’s vergelijken op basis van de inhoud, zodat je een pakket aan kunt vragen dat vervolgens goed aansluit bij de manier waarop jij daar graag gebruik van wilt maken.

Online boekhoudprogramma’s vergelijken

Je kunt online de verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken , in het overzicht waarin wij ze op een rij zetten. We beoordelen 7 verschillende programma’s voor de boekhouding, die we met elkaar vergelijken aan de hand van 19 eigenschappen. Dat betekent dat je een goed beeld krijgt van wat de verschillende programma’s voor je kunnen betekenen.

Probeer bij voorkeur een top-3 samen te stellen van de beschikbare boekhoudprogramma’s die netjes aan je wensen voldoen. Dit maakt het gemakkelijker om die met elkaar te vergelijken. Je kunt de plussen en minnen tegen elkaar afstrepen, om vervolgens twee van de programma’s te kiezen om uit te proberen.

Boekhoudprogramma’s uitproberen

De beste vergelijking van boekhoudprogramma’s kun je uiteindelijk namelijk maken door ze met elkaar te vergelijken. Je kunt de programma’s voor de boekhouding over het algemeen 30 dagen gratis uitproberen, waardoor je daar meteen mee aan de slag kunt. Hier hoef je nog niets voor te betalen, dit is gratis om je kennis te laten maken met de software.

Deal van de week: Gratis online boekhoudprogramma     BEKIJK MIJN DEAL

Gebruik de eerste twee weken om de programma’s naast elkaar te gebruiken. Probeer na te gaan waar je voorkeur naar uitgaat. Dat programma kun je dan nog twee weken gratis gebruiken om na te gaan of alles naar wens werkt. Op die manier kun je de boekhoudprogramma’s vergelijken en zorg je ervoor dat je uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken.

Laatste berichten