Webshop koppeling

Webshop koppeling met een boekhoudprogramma

Overzicht van welke boekhoudprogramma’s u met welke webshop kunt gebruiken. Naar mijn idee is de juiste volgorde; eerst uw webshop uitzoeken en dan het administratie pakket met een koppeling uitzoeken.

Meeste gekozen boekhoudprogramma's met webshop koppeling 

Compleet programma, scherpe prijs
e-Boekhouden.nl was één van de eerste boekhoudprogramma's in de markt. Sinds 2002 zijn zij uitgegroeid tot een bekende speler. De betrouwbaarheid is hierdoor erg goed. Als je voor e-Boekhouden.nl kiest, weet je zeker dat je goed zit. De prijs is scherp en het functieaanbod is uitgebreid. Wij schatten in dat dit boekhoudprogramma voor zowel kleine zelfstandigen (zzp'ers) als grotere bedrijven (mkb) een goede oplossing is. 

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 9.6

Goed om te weten:
Goede keuze voor zzp'ers
Ficsus.nl is niet duur, maar is qua functies ook niet heel erg uitgebreid. Zoek jij een boekhoudprogramma met beperkte mogelijkheden, dan kan ficsus de beste keuze voor jou zijn.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.9

Meer informatie Goed om te weten:
Vooral geschikt voor zzp'ers
Moneymonk is een boekhoudprogramma dat zich richt op zzp'ers. Je kunt hier prima een eenvoudige boekhouding bijhouden met factureren, uren en rittenregistratie. Het is gezien de functionaliteit wel een iets duurder pakket. De kosten bedragen € 25,00 per maand voor zzp'ers en € 50,00 per maand voor een vof en bv. Het pakket is verder eenvoudig in gebruik.


Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.4

Meer informatie Goed om te weten:

Online boekhouden voor zzp'ers
Ook digibtw richt zich voornamelijk op zzp'ers. Met een prijs van € 10,00 per maand zitten ze qua kosten in de middenmoot. De mogelijkheden om andere systemen te koppelen aan Digibtw zijn beperkt en brengen extra kosten met zich mee. Een bankkoppeling kost bijvoorbeeld € 4,00 per maand per bankrekening. Dat zijn gezien de normale abonnementsprijs forse extra kosten.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor DigiBTW een 8.2

Meer informatie Goed om te weten
Een boekhoudprogramma met schoenendoos
Bij rompslomp kan je gratis factureren. De eerste betaalde variant kost € 5,00 per maand, maar daar kan je nog geen boekhouding mee voeren. Voor € 15,00 per maand krijg je alle mogelijkheden. Voor het koppelen van een bankrekening komt daar nog € 4,00 per maand bovenop. Een directe koppeling met de belastingdienst ontbreekt. Het pakket oogt fris en eenvoudig, helaas is de klantenservice niet via telefoon bereikbaar.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.1

Meer informatie Goed om te weten
Boekhoudpakket voor zzp'ers met goedkope bankkoppeling
Visma biedt een goed boekhoudprogramma tegen een redelijke prijs. De automatische bankkoppeling kost € 1,75 per maand, alleen kunnen niet alle banken gekoppeld worden. Functioneel is het pakket uitgebreid en werkt het intuitief.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.7

Meer informatie Goed om te weten
 

Het beste komen naar voren: e-Boekhouden

Overzicht van koppelingen

Webshop E-Boekhouden Exact online Acumulus Yoursminc King software
Magento Groen vinkje witte achtergrond vanaf € 10 p.m. Groen vinkje witte achtergrond Groen vinkje witte achtergrond Via partner
SEOshop / Lightspeed Groen vinkje witte achtergrond vanaf € 19 p.m. € 9,95 p.m.   Via partner
Mijnwebwinkel Groen vinkje witte achtergrond vanaf € 13,95 p.m. Groen vinkje witte achtergrond Groen vinkje witte achtergrond  
Woocommerce Groen vinkje witte achtergrond   Groen vinkje witte achtergrond    
CCVshop (biedmeer) Groen vinkje witte achtergrond vanaf € 15,95 p.m. Groen vinkje witte achtergrond Groen vinkje witte achtergrond Via partner
Virtuemart (Joomla) Groen vinkje witte achtergrond        
Gratiswebshop beginnen.nl Groen vinkje witte achtergrond        
Prestashop Groen vinkje witte achtergrond        
Opencart Groen vinkje witte achtergrond   Groen vinkje witte achtergrond    
Shoppagina Groen vinkje witte achtergrond        
MyShop Groen vinkje witte achtergrond      

E-boekhouden

Zorg er bij voorkeur voor dat er een webshop koppeling met een boekhoudprogramma bestaat en dat u tevens de mogelijkheid heeft om een inventarisatielijst bij te laten houden. Op die manier is altijd goed duidelijk welke producten u op voorraad heeft, waardoor u een artikel nooit twee keer kunt verkopen. Dat levert een meer eenvoudige administratie op en zorgt er bovendien voor dat u klanten op een goede manier van dienst kan zijn.

Een webshop koppeling met een boekhoudprogramma maakt de administratie een stuk gemakkelijker. Zodra een klant een bestelling plaatst komt die automatisch in de boekhouding terecht, met de juiste bedragen en op basis van de juiste gegevens. Het grote voordeel? U hoeft de koppeling niet handmatig te maken, waardoor u veel minder omkijken heeft naar de boekhouding.

Orders van de webshop importeren

Dankzij de webshop koppeling met een boekhoudprogramma kunt u orders van de webshop importeren, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. In de meeste gevallen is er een handleiding beschikbaar, om de koppeling met bijvoorbeeld Magento of WooCommerce te maken. Magento is een op zichzelf staand CMS voor webshops, WooCommerce is een plugin voor WordPress die het gemakkelijk maakt een eigen webshop op de zetten.

U kunt in de beide gevallen orders van de webshop importeren, zodat de webshop koppeling met een boekhoudprogramma de administratie een stuk gemakkelijker maakt. Het is niet langer nodig om de verkopen handmatig te boeken, zodat u zich bezig kunt houden met de rest van de ontwikkeling van de webshop.

Administratie voor webshops

Verzorgt een accountant de administratie voor de webshop? Het is dan verstandig om de webshop koppeling met een boekhoudprogramma voor te stellen en aan te geven hoe de software de orders van de webshop zal importeren. De accountant of boekhouder kan de constructie beoordelen en aangeven of het boekhoudkundig allemaal klopt. Er is allerlei software beschikbaar dat hiertoe in staat is, voorbeelden zijn Exact Online, Reeleeze en e-Boekhouden.nl. Uiteraard kunt u de verschillende boekhoudpakketten online met elkaar vergelijken, zodat u ook zelf voor een goede webshop koppeling met een boekhoudprogramma kunt zorgen die de administratie veel gemakkelijker maakt.