Software voor online boekhouden detecteert fouten

Software voor online boekhouden detecteert fouten

software-online-boekhouden-app
Software online boekhouden app

Fouten maken is menselijk. Voor boekhouden geldt echter dat alles moet kloppen en fouten niet kunnen worden gemaakt. Als mens ontkomt u er echter niet aan dat er ooit een foutje insluipt. Uw boekhouding loopt daarom een enorm risico. Met de juiste boekhoud software worden menselijke fouten snel gedetecteerd en gecorrigeerd. Wordt het niet tijd dat u ook overstapt op online boekhouden?

Fouten en boekhouden gaan niet samen

Boekhouden is geen pretje en het is in de meeste gevallen ingewikkeld voor een ondernemer of bedrijf. Toch doen we graag veel zelf en dan sluipen de kleine foutjes erin. Het is geen verwijt, het is menselijk. We hebben allemaal wel eens één of meer fout gedaan in de boekhouding, toch?!

 1. Zakelijk en privé niet voldoende gescheiden houden
 2. Niet-kloppende facturen versturen
 3. Onjuistheden in btw-aangifte en btw-tarieven
 4. Onjuist doorberekenen van kosten
 5. Niet op de hoogte zijn van aftrekposten en regelingen

En zo zijn er wel meer van zulke fouten waar wij ons allen schuldig aan maken of wel eens hebben gemaakt. Maar dit kan worden voorkomen.

Bron: Geenboekhoudernodig.nl

Boekhoudprogramma top 4

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
InformerOnline

InformerOnline

★ ★ ★ ★ ☆ (4915)
€ 15,00 per maand
 • Meeste Top Reviews
 • Starters Gratis
 • Certified B Corp
Meer informatie >
AFAS SB

AFAS SB

★ ★ ★ ★ ☆ (537)
€ 59,00 per maand
 • #1 volgens accountants
 • Met Scan & Herken
 • Probeer 1 maand gratis
Meer informatie >

Verscherping van regels, betere boekhouding

Met de komst van boekhoudkundige regels en verscherping daarop, hebben wij een toontje lager moeten zingen. Fouten maken mag, maar moeten zo snel mogelijk worden gedetecteerd en worden gecorrigeerd. Het liefst worden ze voorkomen en daar komen de online boekhoud apps en software om de hoek kijken. Maar de rest van uw bedrijf dan? Moet u alleen maar bezig zijn met boekhouden en dit op correcte wijze bijhouden? Nee, daar heeft u uw handige online boekhoud app natuurlijk voor. Wel is het zo dat u ermee aan de slag moet. Dat moet u wel zelf blijven doen. Zo een app kan niet alles voor u overnemen. Het is een handige tool die veel werk uit handen neemt, u weerhoudt van het maken van fouten en als er toch wat mis gaat, wordt dit snel opgemerkt. En juist dat laatste, die snelle detectie, is van grote waarde voor een onderneming.

Voor boekhouden zijn bedrijven doorgaans niet in het leven geroepen, ze ondernemen liever. Maar sinds de kredietcrisis zijn de regels verscherpt, omdat er behoefte is aan een betrouwbare financiële sectorBeursgenoteerde bedrijven moeten nu hun cijfertjes transparant en trouw online kunnen tonen. Ze zoeken efficiënte oplossingen, liefst tegen lage kosten.”

Bron: Telegraaf

Begin simpel

U hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Begin simpel en kies een eenvoudige boekhoudprogramma waarmee u langzaamaan de processen digitaliseert. Het is  verstandig om na te denken over zowel het heden als de toekomst, om na te gaan wat u nodig heeft en van welke software u op termijn gebruik van dient te maken.

Wilt u onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op.

Laatste berichten