Scan en herken-software

Scan en herken-software: vergelijk de pakketten

Nieuwe scan en herken-software in boekhoudpakketten maakt het een stuk gemakkelijker om daar gebruik van te maken. Bijvoorbeeld voor ZZP’ers die eenvoudig bonnetjes willen scannen. Het is dan niet meer nodig om de bonnetjes handmatig over te nemen in de administratie.

Boekhoudprogramma top 4

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
SnelStart

SnelStart

★ ★ ★ ★ ★ (1080)
€ 18,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Persoonlijke support
Meer informatie >
Moss

Moss

Op aanvraag
 • 47% stijging
 • Automatisch boekhouden
 • OCR-software
Meer informatie >

Hoe werkt scan en herken-software?

De scan en herken-software in de verschillende boekhoudpakketten werkt heel eenvoudig. De software is beschikbaar op mobiele telefoons, vaak op Android en iOS. De software maakt gebruik van de camera van de smartphone, om het bonnetje in beeld te brengen.

scan en herken-software
scan en herken-software

Een OCR-scanner in de software zorgt ervoor dat de smartphone na kan gaan wat er op het bonnetje staat. En, dat de camera het bonnetje zelf herkent. Het is daardoor mogelijk om alleen het bonnetje te fotograferen (scannen). De boekhoudsoftware maakt het op die manier een stuk gemakkelijker om bonnetjes te digitaliseren, eventueel met een OCR-scanner om ook het totaalbedrag en de datum automatisch over te nemen.

Voordelen scan en herken-software

De scan en herken-software biedt op die manier verschillende voordelen, bijvoorbeeld voor ZZP’ers en MKB-ondernemers. Je kunt daarmee bijvoorbeeld eenvoudig veel tijd besparen. Het is niet meer nodig om de bonnetjes over te nemen. In plaats daarvan heeft de scan en herken-software een paar seconden nodig om het bonnetje te herkennen en die goed in te kunnen scannen. Heel eenvoudig en gewoon mogelijk net nadat je het bonnetje hebt gekregen. Je hoeft het bonnetje daarna niet meer mee te nemen om die zelf goed te bewaren.

Bovendien kan de scan en herken-software helpen eenvoudig fouten te voorkomen. Een foutje is snel gemaakt, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de datum. Dat is gelukkig nog niet zo’n ramp en gemakkelijk te herstellen, al dien je achterwel wel zelf op zoek te gaan naar waar het mis ging. Een van de voordelen van de scan en herken-software is dat je minder fouten maakt, ook met betrekking tot de bedragen. Daardoor kun je zorgen voor een foutloze administratie, zodat je daar aan het eind van het jaar niet alsnog veel tijd aan kwijt bent.

Boekhoudpakketten vergelijken

Benieuwd naar de boekhoudprogramma met scan en herken-software? Je kunt zelf nagaan welke pakketten die optie bieden, door ze online met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat je nagaat welke pakketten een OCR-scanner hebben of in ieder geval over een app beschikken om bonnetjes te scannen en herkennen.

Je kunt online nagaan welke pakketten de scan en herken-software bieden en hoe je daar gebruik van kunt maken. Vergelijk de boekhoudsoftware pakketten op je gemak, om daar een keuze uit te maken. En gebruik een proefabonnement om de software in z’n volledigheid uit te proberen.

Laatste berichten