Accountants en de productiestraat

Accountants en de productiestraat

accountant productiestraat blog boekhoudprogrammagids
Accountant productiestraat 

Heeft u al eens van een productiestraat gehoord? Dat is geen moeilijk woord voor lopende band of iets dergelijks maar gek genoeg kunt u het wel daarmee vergelijken. Bedrijven kunnen processen zoals de urenregistratie of inkoopfacturen namelijk via een gestroomlijnd automatische module vlekkeloos laten verlopen. De modules moeten goed op elkaar aansluiten zodat automatisering soepel verloopt. Het vereenvoudigen van processen door middel van het uitwerken van geautomatiseerde modules die naadloos op elkaar aansluiten, dát is de productiestraat. Van begin tot eind een geautomatiseerd geheel waardoor u er minder werk aan heeft.
 

Geautomatiseerd boekhouden binnen de bouw

Een productiestraat kan worden toegepast op ieder bedrijf. Het automatiseren van facturatie is bijvoorbeeld voor iedere ondernemer een groot voordeel, ongeacht de sector waarin u werkt. Er zijn echter sectoren waar de productiestraat steeds meer van belang wordt. Dit zijn sectoren waar gewerkt wordt met verschillende partijen met één doel, bijvoorbeeld het bouwen van CO2-neutraal gebouw in de binnenstad. De bouw is een sector waar alle processen, en dat zijn er heel wat, soepel moeten verloop dus naadloos op elkaar aan moeten sluiten. Het goed opzetten van een adequate productiestraat kan dus heel voordelig zijn. Het is toch mooi als u niet hoeft om te kijken naar iedere kleine factuur die binnenkomt, moet worden verwerkt, dan moet er worden overgeboekt. Nee, binnen een productiestraat is deze factuur al verwerkt in de boekhouding dus als deze binnenkomt, wordt het automatisch op de juiste manier aan de boekhouding toegevoegd. Simpel toch?

Boekhoudprogramma top 4

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
InformerOnline

InformerOnline

★ ★ ★ ★ ☆ (4915)
€ 15,00 per maand
 • Meeste Top Reviews
 • Starters Gratis
 • Certified B Corp
Meer informatie >
AFAS SB

AFAS SB

★ ★ ★ ★ ☆ (537)
€ 59,00 per maand
 • #1 volgens accountants
 • Met Scan & Herken
 • Probeer 1 maand gratis
Meer informatie >

Het opzetten van een productiestraat is teamwork

Vooruitgang is mooi maar u moet er wel wat voor doen. Het maken van een productiestraat klinkt eenvoudig maar wat houdt dit in?

Door software aan elkaar te koppelen, kun je een zogeheten ‘productiestraat’ maken. Een simpele productiestraat voor een aannemer bestaat bijvoorbeeld uit een programma voor het scannen en inlezen van bijvoorbeeld inkoopfacturen, de financiële administratie van Twinfield, apps om uren van werknemers bij te houden en de salarisadministratie, die al dan niet is uitbesteed“.

Bron: Accountancyvanmorgen

Maar u staat er als ondernemer gelukkig niet alleen voor. Uw accountant heeft ook een taak hierin en kan u goed adviseren.

door processen te automatiseren en te koppelen, bespaart jouw klant veel tijd en geld. Daarnaast is het makkelijker om in te spelen op ontwikkelingen. Met een goed ingerichte productiestraat is het mogelijk van dag tot dag te bekijken hoe de onderneming ervoor staat“.

Bron: WoltersKluwer

Begin simpel

U hoeft niet alles tegelijk aan te pakken. Begin simpel en kies een eenvoudige boekhoud app waarmee u langzaamaan de processen digitaliseert. Het is  verstandig om na te denken over zowel het heden als de toekomst, om na te gaan wat u nodig heeft en waar u op termijn gebruik van dient te maken.

Tip: 15 maanden gratis online boekhouden? Dat kan met e-Boekhouden.nl!       Meer informatie

Wilt u onafhankelijk advies over uw boekhoudprogramma?, neem dan contact met ons op.
 

Laatste berichten