Meer nieuws over veilig bankieren met PSD2

Meer nieuws over veilig bankieren met PSD2

update psd2 veilig bankieren boekhoud app boekhoudprogrammagids
Update psd2 boekhoudprogramma

Het is u vast niet ontgaan, de reclame over de PSD2 en veilig bankieren. Heeft u nu een goed beeld van wat het precies inhoudt voor u? Als u toch nog wat vragen heeft, is deze blog wellicht interessant voor u. Wij krijgen er allen mee te maken, dan moeten wij op zijn minst wat ervan af weten, of niet soms?

Wat houdt PSD2 ook alweer in?

In een eerdere blog, “PSD2, wat is dat?“,  informeerden wij u al over de PSD2. De afkorting PSD2 staat voor Payment Service Directive 2. De PSD1 maakte het al mogelijk dat (niet) banken betaaldiensten konden aanbieden zoals iDeal.

“PSD2 gaat een flinke stap verder. Met PSD2 kunnen ook anderen dan de rekeninghouder zelf of zijn bank toegang krijgen tot de betaalrekening. Hiervoor is altijd toestemming van de rekeninghouder nodig.”

Bron: MOB en Acountancyvanmorgen.nl

Weet u weer waar het om gaat bij de PSD2? Helpt dit u nog meer op weg?

“Met je online boekhoudprogramma kun je meestal een automatische koppeling maken met de bank. Zo bespaar je als accountant of boekhouder veel tijd bij het invoeren van cijfers en minimaliseer je de kans op fouten. Met de komst van PSD2 krijg je straks bovendien de beschikking over een boekhoudkoppeling (ook wel bankkoppeling) met veel meer handige functionaliteiten.”

Bron: TAX.nl

Boekhoudprogramma top 4

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
InformerOnline

InformerOnline

★ ★ ★ ★ ☆ (4915)
€ 15,00 per maand
 • Meeste Top Reviews
 • Starters Gratis
 • Certified B Corp
Meer informatie >
AFAS SB

AFAS SB

★ ★ ★ ★ ☆ (537)
€ 59,00 per maand
 • #1 volgens accountants
 • Met Scan & Herken
 • Probeer 1 maand gratis
Meer informatie >

Bij Europees betaalverkeer staat veiligheid en efficiency voorop

Iedereen wil toch veilig bankieren, ook grensoverschrijdend?! Dat is de reden waarom er wat gaat veranderen aan de boekhoudkoppeling met uw bank. Een aantal kenmerken van deze Boekhoudkoppeling 2.0:

 1. Iedere 90 dagen de activatie verlengen
 2. Aangeboden door iedere bank in Europa
 3. Voor alle type rekeningen en valuta’s
 4. Minimaal 4 x per dag automatisch synchroniseren

Momenteel zijn de boekhoud apps niet helemaal klaar voor de PSD2, maar daar wordt hard aan gewerkt. Men is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe boekhoudkoppelingen die voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen. Nederland kan en mag daarin niet achterblijven en u als ondernemer dus ook niet. Maar ook de accountant, de boekhouder, de consument. Tja, echt iedereen moet mee in de nieuwe PSD2 maar met de juiste informatie komen wij er wel.

Wilt u meer weten over de PSD2 en wat dit betekent voor uw online boekhouding?

Wat online boekhouden betreft, maakt u zelf de keus met welk boekhoudprogramma u werkt. Ongeacht het boekhoudprogramma waarmee u werkt, als de richtlijn PSD2 veranderingen vereist, dan zult u ook net als ieder andere ondernemer ermee te maken krijgen. Wellicht zorgt het voor nieuwe innovatieve ontwikkelingen als betaal apps met nóg meer functies. Wat u zelf kunt doen, is goed op de hoogte blijven van de veranderingen rondom het betalingsverkeer en wij helpen u daar graag bij.

Wilt u onafhankelijk advies over uw boekhoudprogramma?, neem dan contact met ons op.

Laatste berichten