Cursus boekhouden ZZP

Cursus boekhouden ZZP online

Zoek je naar een cursus boekhouden als ZZP’er? Als zelfstandige dien je een boekhouding bij te houden, die voldoet aan een aantal voorwaarden vanuit de Belastingdienst. Het komt er in principe op neer dat je bij dient te houden wat erin komt en wat eruit gaat, net als de werkzaamheden die daar aan de andere kant tegenover staan. Doe je bedrijfsmatige uitgaven, een privé-storting of juist een opname? Dankzij de cursus boekhouden als ZZP’er weet je goed hoe je de zaken dient te boeken, zodat er aan het eind van het jaar geen verschil op de balans ontstaat.

Beste boekhoudprogramma's met boekhoudcursus

Compleet programma, scherpe prijs
e-Boekhouden.nl was één van de eerste boekhoudprogramma's in de markt. Sinds 2002 zijn zij uitgegroeid tot een bekende speler. De betrouwbaarheid is hierdoor erg goed. Als je voor e-Boekhouden.nl kiest, weet je zeker dat je goed zit. De prijs is scherp en het functieaanbod is uitgebreid. Wij schatten in dat dit boekhoudprogramma voor zowel kleine zelfstandigen (zzp'ers) als grotere bedrijven (mkb) een goede oplossing is. 

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 9.6

Goed om te weten:
Goede keuze voor zzp'ers
Ficsus.nl is niet duur, maar is qua functies ook niet heel erg uitgebreid. Zoek jij een boekhoudprogramma met beperkte mogelijkheden, dan kan ficsus de beste keuze voor jou zijn.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.9

Meer informatie Goed om te weten:
Vooral geschikt voor zzp'ers
Moneymonk is een boekhoudprogramma dat zich richt op zzp'ers. Je kunt hier prima een eenvoudige boekhouding bijhouden met factureren, uren en rittenregistratie. Het is gezien de functionaliteit wel een iets duurder pakket. De kosten bedragen € 25,00 per maand voor zzp'ers en € 50,00 per maand voor een vof en bv. Het pakket is verder eenvoudig in gebruik.


Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer een 8.4

Meer informatie Goed om te weten:

Online boekhouden voor zzp'ers
Ook digibtw richt zich voornamelijk op zzp'ers. Met een prijs van € 10,00 per maand zitten ze qua kosten in de middenmoot. De mogelijkheden om andere systemen te koppelen aan Digibtw zijn beperkt en brengen extra kosten met zich mee. Een bankkoppeling kost bijvoorbeeld € 4,00 per maand per bankrekening. Dat zijn gezien de normale abonnementsprijs forse extra kosten.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor DigiBTW een 8.2

Meer informatie Goed om te weten
Een boekhoudprogramma met schoenendoos
Bij rompslomp kan je gratis factureren. De eerste betaalde variant kost € 5,00 per maand, maar daar kan je nog geen boekhouding mee voeren. Voor € 15,00 per maand krijg je alle mogelijkheden. Voor het koppelen van een bankrekening komt daar nog € 4,00 per maand bovenop. Een directe koppeling met de belastingdienst ontbreekt. Het pakket oogt fris en eenvoudig, helaas is de klantenservice niet via telefoon bereikbaar.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.1

Meer informatie Goed om te weten
Boekhoudpakket voor zzp'ers met goedkope bankkoppeling
Visma biedt een goed boekhoudprogramma tegen een redelijke prijs. De automatische bankkoppeling kost € 1,75 per maand, alleen kunnen niet alle banken gekoppeld worden. Functioneel is het pakket uitgebreid en werkt het intuitief.

Op een schaal van 1 tot 10 is ons rapportcijfer voor Rompslomp een 8.7

Meer informatie Goed om te weten
 
 

Boekhouding opbouwen en aftrekposten

Tijdens de cursus boekhouden voor ZZP’ers leer je onder andere hoe je een boekhouding op kunt bouwen. Welke posten komen er terug op de balans en hoe ziet een winst- en verliesrekening eruit? Hoe zorg je voor de boekingen op het moment dat je uitgaven doet en wat zijn aftrekposten waar je gebruik van kunt maken? Mag je zomaar alles aftrekken en wat is het voordeel van een aftrekpost? Je leert het tijdens een cursus boekhouden voor ZZP’ers, waar je zelf meteen mee aan de slag kunt.

Boekhoudprogramma gids cursus boekhouden zzp
Boekhoudprogramma gids cursus boekhouden zzp

Zelf aan de slag met boekhouden als ZZP’er

De cursus boekhouden voor ZZP helpt je goed op weg, zodat je zelf de boekingen kunt gaan doen en je daar geen dure boekhouder voor in hoeft te schakelen. In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om zelf je financiën bij te houden, zodat je bovendien een goed beeld hebt van de resultaten die je boekt. Je kunt je online inschrijven voor een cursus boekhouden voor ZZP’ers, zodat je financieel niet met je mond vol tanden komt te staan. De cursus is voordelig beschikbaar en leert je de belangrijke ins en outs van het boekhoudprogramma.