Zakelijke bankrekening openen

Zakelijke bankrekening openen

Een zakelijke bankrekening openen en daarvoor benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt de verschillende banken en aanbieders op diverse manieren vergelijken. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om goed te kijken naar de kosten. Net als naar een mogelijke koppeling met uw boekhoudprogramma, maar daarover verderop meer.

 
Bank kosten per maand  
Knab € 5,- (12 maanden gratis) website
Rabobank € 10,90 website
ING € 9,50 website
SNS € 7,50 website
Bunq € 9,99 website

Boekhoudprogramma top 4
Moss

Moss

Op aanvraag
 • 47% stijging
 • Automatisch boekhouden
 • OCR-software
Meer informatie >
e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
SnelStart

SnelStart

★ ★ ★ ★ ★ (1080)
€ 18,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Persoonlijke support
Meer informatie >

Een zakelijke bankrekening biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor een professionele uitstraling. Om ervoor te zorgen dat u serieuzer over kunt komen bij klanten. Dat is vooral als ZZP’er prettig. U bent dan zelf uw bedrijf. Met een zakelijke rekening zorgt u ervoor dat u geen privé-rekening hoeft op te geven, met betrekking tot de tenaamstelling.

Daarnaast biedt een zakelijke bankrekening de mogelijkheid om de zakelijke inkomsten te scheiden van de bedragen die u privé ontvangt. Dat is niet verplicht voor de Belastingdienst, maar wel handig. Bovendien verplicht de fiscus u om een overzichtelijke boekhouding bij te houden. U kunt zelf bepalen hoe u daarvoor zorgt, maar een zakelijke bankrekening openen helpt veel ondernemers daarbij.

Goedkoopste zakelijke bankrekening

En wilt u een rekening openen? Dan is het verstandig om daarvoor de goedkoopste zakelijke bankrekening te kiezen. Immers, daarmee betaalt u een zo laag mogelijk bedrag om betalingen te kunnen ontvangen en die aan de andere kant te kunnen doen.

Met name tijdens de eerste jaren als ZZP’er is het de moeite waard om goed naar de kosten te kijken. Immers, het risico bestaat dat de inkomsten dan nog niet zo hoog zijn. U kunt de goedkoopste zakelijke bankrekening openen door ook goed te kijken naar de aanbiedingen voor starters die er beschikbaar zijn. Vaak kunt u er met startersvoordeel voor zorgen dat u een lage prijs per maand betaalt, in ieder geval voor de eerste paar jaar.

Kosten zakelijke bankrekening

Zakelijke bankrekening openen
Zakelijke bankrekening openen

Benieuwd naar de kosten van een zakelijke bankrekening waar u rekening mee dient te houden? Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten voor het maandelijks gebruik daarvan. Dit is een vast bedrag per maand of per kwartaal, dat vaak niet meer dan een paar euro hoeft te bedragen.

De echte kosten van een zakelijke bankrekening zitten in die voor de transacties. Zowel betalingen als ontvangen bedragen en zelfs inloggen in internetbankieren kunnen geld kosten. Houd er dus rekening mee dat de verschillen tussen banken hierdoor flink kunnen oplopen. Het is de moeite waard om de kosten te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van 50, 100 of 250 transacties per maand.

Zakelijke bankrekening en boekhoudprogramma

Wilt u een zakelijke bankrekening openen? Kijk dan zowel naar de kosten door middel van de goedkoopste rekening, als naar de mogelijkheid voor een koppeling met uw boekhoudprogramma . Op die manier zorgt u er bijvoorbeeld voor dat u de betalingen eenvoudig kunt importeren of zelfs een automatische koppeling kunt gebruiken. Dat bespaart veel tijd met de administratie, omdat de betalingen automatisch beschikbaar zijn. Vooral prettig zodra u per maand meerdere betalingen ontvangt, die u anders steeds handmatig dient te importeren of zelfs dient te controleren.

Deal van de week: Gratis online boekhoudprogramma     BEKIJK MIJN DEAL

Laatste berichten