Ondernemers lopen nog niet warm voor digitaal ondernemen

Ondernemers lopen nog niet warm voor digitaal ondernemen

kamer van koophandel online boekhouden boekhoud app
Kamer van Koophandel - Online boekhouden

Ondernemers benutten alle voordelen rondom digitaal ondernemen, dus ook digitaal boekhouden, nog niet volledig. Digitaal ondernemen lijkt onvermijdelijk en eigenlijk wordt het dat ook steeds meer. Wordt het voor u ook tijd om over te stappen naar een online boekhoudprogramma?

Wat weerhoudt ondernemers ervan om meer digitaal te ondernemen?

Wij weten wel wat ons ervan weerhoudt om meer met digitaal ondernemen te doen, tijd en energie. Wanneer je hier tijd aan besteedt, blijft er minder tijd over voor het bedrijf, denken velen van ons. Maar de boekhouding is onderdeel van uw bedrijf dus verdient ook dit gedeelte de juiste aandacht. Zij krijgt dit echter niet.

“Ondernemers benutten nog niet alle kansen van digitalisering, concludeert de Kamer van Koophandel uit onderzoek. Ze hebben last van gebrek aan tijd, kennis en zicht op de voordelen. Andere zaken krijgen voorrang”.

Bron: Accountancy

Andere zaken krijgen dus voorrang. Zaken zoals sales, het uitvoeren van de werkzaamheden voor de klant, vergaderingen, beurzen, klantbezoeken en nog veel meer belangrijke zaken waar u aandacht aan moet besteden. Wat blijft er dan nog over de online boekhouding?

Boekhoudprogramma top 4

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
SnelStart

SnelStart

★ ★ ★ ★ ★ (1080)
€ 18,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Persoonlijke support
Meer informatie >
InformerOnline

InformerOnline

★ ★ ★ ★ ☆ (4922)
€ 15,00 per maand
 • Meeste Top Reviews
 • Starters Gratis
 • Certified B Corp
Meer informatie >

De switch naar digitaal ondernemen is gemakkelijker dan u denkt

Offline boekhouden, waar een heleboel papierwerk bij komt kijken, is niet meer van deze tijd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Overstappen is voor veel ondernemers een drempel, een beer op de weg. Als ze eenmaal overstappen, is er echter nog veel wat ondernemers laten liggen. De meeste ondernemers gebruiken hun online boekhoud app onvolledig en lopen daardoor kansen mis.

“Er is nog veel vooruitgang te boeken als het gaat om steeds gebruikelijkere zaken in het bedrijfsleven, zoals het opslaan van klant- en websitegegevens (43% doet dat), het gebruik van data om betere beslissingen te nemen (33% doet dat), het gebruik van externe databronnen (25% doet dat)”.

Bron: Accountancy

Kamer van Koophandel helpt ons op weg

De Kamer van Koophandel heeft het e-book ‘Digitaal ondernemen, de toekomst begint vandaag’ gepubliceerd, dat ondernemers helpt met handige oplossingen. Boordevol tips en trics, voor de ondernemer die meer met digitaal ondernemen wil doen. Helaas, slaat het boek evenals digitaal ondernemen niet echt aan. Althans, de KvK had verwacht dat het e-book zou leiden tot een aanzienlijke stijging van ondernemers die massaal overstappen op digitaal ondernemen. Maar wij zijn koppig, doen het al jaren zo en dat gaat toch prima, dat komt morgen wel of volgende week als u er de volgende dag niet aan toe komt. Kortom, het ligt aan onszelf. De hulpmiddelen zijn er, maar wij gebruiken ze nog niet. Verandering is moeilijk en kan niet worden geforceerd, ook de KvK heeft dit ervaren. Dit betekent echter niet dat a chance is gonna come. Wij kijken uit naar de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van online boekhouden. Dat verandering komt, is onvermijdelijk. Wij ondernemers hebben gewoon wat tijd nodig ;).

Wilt u onafhankelijk advies over uw boekhoudprogramma?, neem dan contact met ons op.

Laatste berichten