Boekhoudprogramma: zoek naar zorgeloze software in de cloud

Boekhoudprogramma: zoek naar zorgeloze software in de cloud

Veel ondernemers die een boekhoudprogramma vergelijken kijken scherp naar de kosten per maand. Veel interessanter is het echter om goed te kijken naar wat het programma oplevert. Steeds meer software in de cloud maakt het mogelijk om een aantal taken te automatiseren, zodat er veel minder tijd op hoeft te gaan aan het bijhouden van de boekhouding. Een boekhoudprogramma vergelijken? Dan is het dus vooral verstandig om goed te kijken naar de elementen die zorgen voor een zorgeloze boekhouding.

Boekhoudprogramma top 4
Moss

Moss

Op aanvraag
 • 47% stijging
 • Automatisch boekhouden
 • OCR-software
Meer informatie >
e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
SnelStart

SnelStart

★ ★ ★ ★ ★ (1080)
€ 18,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Persoonlijke support
Meer informatie >

 

Automatisch de bankafschriften inladen

Bekijk binnen een vergelijking van verschillende boekhoudprogramma’s onder andere of het mogelijk is de bankafschriften automatisch in te laden. Dat is vooral interessant voor zelfstandigen en ondernemers die maandelijks meerdere tientallen betalingen ontvangen. Door alle betalingen automatisch in te laden vanuit de bankafschriften ziet u er niet één meer over het hoofd en hoeft dit toch maar weinig tijd te kosten.

Tip: u kunt de boekhoudprogramma’s op dit punt vergelijken door bovendien te letten op de mogelijkheid om facturen automatisch te laten herkennen. De automatische koppeling of suggestie voor een bankafschrijving en (verkoop)factuur maakt het nog gemakkelijker om die snel te verwerken.

Automatisch de btw-aangifte indienen

U kunt een boekhoudprogramma vergelijken door tevens goed te kijken naar de mogelijkheid om de btw-aangifte in het vervolg automatisch in te dienen. Dat kan gewoon online vanuit de software in de cloud, op basis van de bijgehouden gegevens over uitgaven en inkomsten. De verschillende tools maken het eenvoudig om de btw-aangifte in te dienen, het is voldoende om hier vanuit de software opdracht voor te geven. Door een boekhoudprogramma te vergelijken op basis van dergelijke elementen kunt u uitgaan wat de software op zal leveren, in plaats van wat die u maandelijks zal kosten.

Duidelijke helpdesk met antwoord op vragen

In meer algemene zin is het verstandig om goed te kijken naar de helpdesks van boekhoudprogramma’s. Kunt u er online de antwoorden op belangrijke vragen vinden en is de helpdesk goed bereikbaar indien u er zelf niet uit zou komen? Probeer in ieder geval een keertje te bellen met de aanbieder en stuur ook een keer een e-mail met een boekhoudkundige of een technische vraag. Het valt op die manier eenvoudig na te gaan hoe lang het duurt voordat u een reactie heeft, zodat u de verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar kunt vergelijken.

Overzicht over de inkomsten en uitgaven

Tenslotte dient een boekhoudprogramma te zorgen voor een helder overzicht van de inkomsten en opbrengsten, net als van de kosten en uitgaven. Kosten en uitgaven zijn niet hetzelfde en dat geldt ook niet voor inkomsten en opbrengsten. Door die duidelijk in beeld te brengen met het boekhoudprogramma kunt u in één oogopslag zien hoe u ervoor staat, van groot belang voor een duidelijke visie op de gang van zaken. U kunt een boekhoudprogramma vergelijken door rekening te houden met deze verschillende belangrijke elementen.

Laatste berichten