Inkomstenbelasting voor ondernemers wordt zo nóg gemakkelijker

Inkomstenbelasting voor ondernemers wordt zo nóg gemakkelijker

Belastingdienst Amsterdam boekhouden online app software ondernemen
Belastingdienst Amsterdam

Het is misschien een overbodige vraag maar wilt u uw aangifte Inkomstenbelasting versimpelen? Dat kan met een online boekhoudprogramma wat bij u past. Tegenwoordig hoeft uw Inkomstenbelasting u geen kopzorgen meer te bezorgen. Niet alleen de Belastingdienst kan het u makkelijker maken. Met behulp van een boekhoud app is ook uw boekhouding eenvoudig en snel online bij te houden. Wat een opluchting!

De Belastingdienst en de Inkomstenbelasting

De Belastingdienst controleert en beheert de Inkomstenbelasting voor ondernemers. Zij vergemakkelijkt het boekhoudproces door onder andere van tevoren een groot aantal posten voor u in te vullen. U hoeft “slechts” deze vooraf ingevulde gegevens te controleren, digitaal te ondertekenen en vervolgens op verzenden te klikken. Dat is nog eens gemakkelijk! Het is echter nog wel de bedoeling dat u zelf de boekhouding verricht en netjes bijhoudt en op tijd alles indient. Dat stukje wordt steeds eenvoudiger maar in sommige gevallen heeft u hulp nodig. De Belastingdienst geeft aan dat er dan 3 mogelijkheden zijn waar u aan kunt kloppen voor ondersteuning bij het invullen, accorderen en verzenden van de aangifte Inkomstenbelasting:

 1. maatschappelijke organisaties
 2. belastingadviseurs of consulenten
 3. De Belastingdienst zelf
Boekhoudprogramma top 4
Moss

Moss

Op aanvraag
 • 47% stijging
 • Automatisch boekhouden
 • OCR-software
Meer informatie >
e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl

★ ★ ★ ★ ★ (1361)
€ 9,95 per maand
 • 500.000 gingen je voor
 • Snelle btw-aangifte
 • 15 maanden gratis
Meer informatie >
Ficsus.nl

Ficsus.nl

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Meer informatie >
SnelStart

SnelStart

★ ★ ★ ★ ★ (1080)
€ 18,00 per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Persoonlijke support
Meer informatie >

De belastingconsulent is misschien wel overbodig

Natuurlijk is een beetje extra hulp af en toe noodzakelijk. Het kan heel nuttig zijn om iemand te hebben op wie u als ondernemer met een lastige boekhouding kunt raadplagen als u ergens tegenaan loopt. Ook als u een eenvoudige vraag heeft, zoals is dit een aftrekpost, dan kan zo een belastingconsulent handig van pas komen. Is deze hulp echter structureel nodig wanneer u gebruik maakt van een online boekhoudprogramma uit onze top 5? Het kan zo zijn dat u voorgoed afscheid kunt nemen van de belastingconsulent. Het is een weloverwogen keuze die u zelf maakt, online zelfstandig boekhouden met bijbehorende ondersteuning vanuit de boekhoud app leverancier, of verder gaan op dezelfde voet. Dus met hulp van uw belastingconsulent. U weet zelf wat het best past bij uw bedrijfsvoering. Wel is het fijn dat u tegenwoordig een keus heeft.

Inkomstenbelasting 2018

Voor 1 mei 2019 moet uw aangifte Inkomstenbelasting van 2018 bij de Belastingdienst binnen zijn. Als u echter in maart aangifte doet, krijgt u voor 1 juli bericht of u moet betalen, ontvangt of dat er helemaal niets staat te gebeuren. U heeft nog tijd om de knoop door te hakken en over te stappen op online boekhouden via een app of andere handige boekhoudsoftware. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissing

Maak online boekhouden vooral eenvoudiger, niet moeilijker

Het is wat, online boekhouden. Het kan makkelijker. Probeer een gratis boekhoud app wat bij u past. Maak een vergelijking uit de beschikbare online boekhouden boekhoudprogramma’s op onze website. Vergelijk de boekhoudprogramma’s op basis van prijs, functies en gebruikersbeoordelingen.

Tip: 15 maanden gratis online boekhouden? Dat kan met e-Boekhouden.nl!       Meer informatie

Wij raden u aan minimaal 3 boekhoudprogramma’s te proberen voor u een keuze maakt. Wilt u onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op.

Bron: Baaz.nl 

Laatste berichten