Webshop koppeling met een boekhoudprogramma

Overzicht van welke boekhoudprogramma’s u met welke webshop kunt gebruiken. Naar mijn idee is de juiste volgorde; eerst uw webshop uitzoeken en dan het administratie pakket met een koppeling uitzoeken.

Top 3 boekhoudprogramma's  

Het beste komen naar voren: e-Boekhouden

Overzicht van koppelingen

 e-BoekhoudenExact onlineAcumulusYoursmincKing software
Magentovanaf € 10 p.m.Via partner
SEOshop / Lightspeedvanaf € 19 p.m.€ 9,95 p.m.Via partner
Mijnwebwinkelvanaf € 13,95 p.m.
Woocommerce
CCVshop (biedmeer)vanaf € 15,95 p.m.Via partner
Virtuemart (Joomla)
Gratiswebshop beginnen.nl
Prestashop
Opencart
Shoppagina
MyShop

 

Een webshop koppeling met een boekhoudprogramma maakt de administratie een stuk gemakkelijker. Zodra een klant een bestelling plaatst komt die automatisch in de boekhouding terecht, met de juiste bedragen en op basis van de juiste gegevens. Het grote voordeel? U hoeft de koppeling niet handmatig te maken, waardoor u veel minder omkijken heeft naar de boekhouding.

Zorg er bij voorkeur voor dat er een webshop koppeling met een boekhoudprogramma bestaat en dat u tevens de mogelijkheid heeft om een inventarisatielijst bij te laten houden. Op die manier is altijd goed duidelijk welke producten u op voorraad heeft, waardoor u een artikel nooit twee keer kunt verkopen. Dat levert een meer eenvoudige administratie op en zorgt er bovendien voor dat u klanten op een goede manier van dienst kan zijn.

Orders van de webshop importeren

Dankzij de webshop koppeling met een boekhoudprogramma kunt u orders van de webshop importeren, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. In de meeste gevallen is er een handleiding beschikbaar, om de koppeling met bijvoorbeeld Magento of WooCommerce te maken. Magento is een op zichzelf staand CMS voor webshops, WooCommerce is een plugin voor WordPress die het gemakkelijk maakt een eigen webshop op de zetten.

U kunt in de beide gevallen orders van de webshop importeren, zodat de webshop koppeling met een boekhoudprogramma de administratie een stuk gemakkelijker maakt. Het is niet langer nodig om de verkopen handmatig te boeken, zodat u zich bezig kunt houden met de rest van de ontwikkeling van de webshop.

Administratie voor webshops

Verzorgt een accountant de administratie voor de webshop? Het is dan verstandig om de webshop koppeling met een boekhoudprogramma voor te stellen en aan te geven hoe de software de orders van de webshop zal importeren. De accountant of boekhouder kan de constructie beoordelen en aangeven of het boekhoudkundig allemaal klopt. Er is allerlei software beschikbaar dat hiertoe in staat is, voorbeelden zijn Exact Online, Reeleeze en e-Boekhouden.nl. Uiteraard kunt u de verschillende boekhoudpakketten online met elkaar vergelijken, zodat u ook zelf voor een goede webshop koppeling met een boekhoudprogramma kunt zorgen die de administratie veel gemakkelijker maakt.